Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες
400 γρ. μύδια
15 γρ. σκόρδο
15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
χυμό από 1 φρέσκια ντομάτα
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 γρ. σαφράν αραιωμένο σε ζεστό νερό
10 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
400 γρ. μύδια
15 γρ. σκόρδο
15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
χυμό από 1 φρέσκια ντομάτα
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 γρ. σαφράν αραιωμένο σε ζεστό νερό
10 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μύδια, τα βάζουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε έως ότου ανθίσουν. Τα σβήνουμε με άσπρο κρασί. Κατόπιν αφαιρούμε τα μύδια από το τηγάνι και προσθέτουμε σαφράν, κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, κρεμμύδι, κρέμα γάλακτος και τα σοτάρουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.