Τα τσουρέκια της μαμάς Δέσποινας
Τα τσουρέκια αυτά μας τα έφτιαξε η νταντά της κόρης μου, που ήταν η δεύτερη μαμά, και τα ονομάσαμε τα τσουρέκια της μαμάς Δέσποινας. Τα έκανα και εγώ πολύ εύκολα και γρήγορα. Ελπίζω να σας αρέσουν.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο αλάτι
50 γρ. μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
12 φλυτζάνια σκληρό αλεύρι
3 αυγά και 3 κροκάδια
ξύσμα λεμονιού ή μαχλέπι
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο αλάτι
50 γρ. μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
12 φλυτζάνια σκληρό αλεύρι
3 αυγά και 3 κροκάδια
ξύσμα λεμονιού ή μαχλέπι
Εκτέλεση
Ζεματάμε το γάλα. Αφού ζεματιστεί το τραβάτε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Διαλύετε τη μαγιά στο νερό και τη ρίχνετε στο γάλα. Χτυπάτε τα αυγά και τα κροκάδια και τα προσθέτετε μαζί με τα 6 φλυτζάνια από το αλεύρι το ξύσμα λεμονιού ή το μαχλεπι στο γάλα. Ενώ τα ανακατεύετε προσθέτετε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και φτιάχνεται μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνετε σκεπασμένη να φουσκώσει και μετά τα πλάθετε τσουρέκια. Όταν φουσκώσουν τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.Καλή επιτυχία!