Σπιτικοί κουραμπιέδες με λίγες θερμίδες
Μια σπιτική συνταγή για εύκολους, νηστίσιμους κουραμπιέδες χωρίς αυγά!
Υλικά (35-45 κομμάτια)
1/2 κιλό φυτίνη
300 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 1/2 φλιτζ. του καφέ άχνη ζάχαρη
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
1/2 κ.γ. σόδα
1 σακούλα αλεύρι αλατίνη (κρατάμε λίγο)
(3 κρόκους αυγών προαιρετικά)
Για επικάλυψη:
2 βανίλιες
άχνη ζάχαρη
ανθόνερο
300 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 1/2 φλιτζ. του καφέ άχνη ζάχαρη
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
1/2 κ.γ. σόδα
1 σακούλα αλεύρι αλατίνη (κρατάμε λίγο)
(3 κρόκους αυγών προαιρετικά)
Για επικάλυψη:
2 βανίλιες
άχνη ζάχαρη
ανθόνερο
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη φυτίνη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.2. Μετά ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
3. Τα κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.
4. Τα βάζουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 180 και τα αφήνουμε για 30-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)
5. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και κοσκινίζουμε από πάνω τους την άχνη ζάχαρη με τις βανίλιες.
Καλή σας όρεξη!