Σπαγγέτι καρμπονάρα 62 ψήφοι

Σπαγγέτι καρμπονάρα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. άπαχο μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 αυγά
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
50 γρ. τυρί πεκορίνο-ρομάνο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
2-4 κουταλιές της σούπας παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και βάζουμε πιπέρι. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί στα αβγά και τα αναμιγνύουμε καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας (δεν είναι ο παραδοσιακό τρόπος αλλά συνηθίζεται πολύ).
3. Λιώνουμε βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει και να χρυσίσει. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στο μπέικον. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμιχθούν. Τα αβγά δεν πρέπει να σβολιάσουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και προσθέτουμε λίγο μπέικον. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως
4 αστέρια από 62 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες