Υλικά (4)
25 ως 50 γρ. χειμωνιάτικη ή καλοκαιρινή μαύρη τρούφα τριμμένη ή κοπανισμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αντζούγες από συσκευασία με αλάτι ξεπλυμένες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
500 γρ. σπαγγέτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αντζούγες από συσκευασία με αλάτι ξεπλυμένες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τρούφα και αναμιγνύουμε καλά. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντσούγες και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να τσιτσιρίξει.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, δυναμώνοντας τη γεύση της τρούφας ρίχνοντας λίγο λάδι τρούφας ακριβώς πριν σερβίρουμε.