Σπαγγετίνι με καλαμαράκια 4 ψήφοι

Σπαγγετίνι με καλαμαράκια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. σπαγγετίνι
500 γρ φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα
1 μικρό βάζο καρδιές αγκινάρας μαρινάτες, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
1 μεγάλη τομάτα κομμένη
χυμός 1/2 λεμονιού
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός κομμένος
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
πιπέρι κόκκινο κοπανισμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Κάτω από τρεχούμενο νερό καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας τα εντόσθια, κόβοντας τα πόδια τους και πετώντας το κεφάλι ακριβώς κάτω από τα μάτια και επίσης αφαιρώντας το σκούρο δέρμα. Κόβουμε το σώμα σε δακτυλίδια, το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε μαζί με τα πόδια.
2. Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε τα καλαμάρια για 3-4 λεπτά, ακριβώς μέχρι να ασπρίσουν και τα πόδια να μαζέψουν. (Δεν τα βράζουμε πολύ, αλλιώς θα γίνουν σαν λάστιχο και θα χάσουν τη γεύση τους). Στραγγίζουμε.
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά, εκτός από το ζυμαρικό και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μίγμα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φρέσκο ψωμί.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες