Υλικά (6 μερίδες)
1 κρεμμυδάκι στιφάδου ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (η ουρά παραμένει αν θέλουμε)
αλάτι κατά τη γεύση
1 κουταλιά συν 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
450 ml ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
1 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1/4 κουταλάκι ίνες κρόκου
3/4 φλιτζ. ελαφριά κρέμα
2 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. σπαγγετίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (η ουρά παραμένει αν θέλουμε)
αλάτι κατά τη γεύση
1 κουταλιά συν 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
450 ml ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
1 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1/4 κουταλάκι ίνες κρόκου
3/4 φλιτζ. ελαφριά κρέμα
2 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. σπαγγετίνι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε τις γαρίδες ανακατεύοντας συχνά,
ώσπου οι γαρίδες να ασπρίσουν παραμένοντας τρυφερές. Τις βγάζουμε
και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Στο ίδιο τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, σε 2 ακόμη κουταλάκια λάδι, σοτάρουμε
το κρεμμύδι ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί,
το μπιζέλι και τον κρόκο. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε
τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις
γαρίδες και την κρέμα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε
ώσπου να σιγοβράσει (να μη βράσει δυνατά άλλιώς θα κόψει). Βάζουμε
τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3. Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγετίνι, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε
σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Τα περιχύνουμε με τη σος της γαρίδας
και τα ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.