Σπαγγετίνι με γαρίδες 2 ψήφοι

Σπαγγετίνι με γαρίδες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

350 γρ. σπαγγετίνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ζωμός αχιβάδας
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
500 γρ ωμές γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του και το κρατάμε ζεστό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλά φωτιά ανακατεύοντας που και που. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό αχιβάδας και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, που τις απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της κατσαρόλας,και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Βάζουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να αναμιχθούν καλά και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες