Υλικά (6)
500 γρ. σπαγγέτι
1 (χοιρινό) ψαρονέφρι (περίπου 350 γρ.) κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ξηρό σέρυ
1/4 φλ. σόγια σος
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
3 κουταλιές φυτικό λάδι
4 μεγάλα πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε μήκη των 3 εκ.
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τεμάχια των 3 εκ.
1 μικρό κεφάλι κινέζικου λάχανου (περίπου 350 γρ.), κομμένο σταυρωτά σε τεμάχια των 6 εκ.
120 γρ. κινέζικο φρέσκο μπιζελάκι χωρίς μίσχους και ίνες
2 κουταλιές τζιντζερόριζα ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα των 450 γρ. άγρια κινέζικα μανιτάρια στραγγισμένα
1 (χοιρινό) ψαρονέφρι (περίπου 350 γρ.) κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ξηρό σέρυ
1/4 φλ. σόγια σος
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
3 κουταλιές φυτικό λάδι
4 μεγάλα πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε μήκη των 3 εκ.
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τεμάχια των 3 εκ.
1 μικρό κεφάλι κινέζικου λάχανου (περίπου 350 γρ.), κομμένο σταυρωτά σε τεμάχια των 6 εκ.
120 γρ. κινέζικο φρέσκο μπιζελάκι χωρίς μίσχους και ίνες
2 κουταλιές τζιντζερόριζα ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα των 450 γρ. άγρια κινέζικα μανιτάρια στραγγισμένα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε χωρίς αλάτι και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.2. Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 18Χ28 εκ. περίπου αναμιγνύουμε το χοιρινό, το σέρυ και 2 κουταλιές σόγια σος. Σε ένα κύπελλο αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ, 1 φλιτζάνι νερό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σόγια σος. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Σε μια αντικολλητική χύτρα διαμέτρου 30 εκ. περίπου και σε μέτρια φωτιά, σε 1 κουταλιά καυτό φυτικό λάδι, απλώνουμε τα βρασμένα σπαγγέτι, ώστε να σχηματισθεί στρογγυλή πίτα διαμέτρου 30. εκ. Μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά μέχρι τα σπαγγέτι να ροδίσουν στον πάτο. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την πίτα σε μια πιατέλα των 30 εκ. Με προσοχή γλιστράμε την πίτα ξανά στην χύτρα και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά ακόμη, ώστε να ροδίσει και από την άλλη μεριά. Βγάζουμε την πίτα από την χύτρα, την μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και την διατηρούμε ζεστή.
4. Στο μεταξύ, σε μια αντικολλητική βαριά χύτρα των 5 λίτρων και σε μέτρια φωτιά, σε 3 κουταλιές καυτό φυτικό λάδι μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να γίνει τρυφερή και τραγανή. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
5. Στην ίδια χύτρα και σε 2 ακόμη κουταλιές καυτό φυτικό λάδι, μαγειρεύουμε το κινέζικο λάχανο και τα φρέσκα μπιζελάκια μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το μίγμα της πιπεριάς.
6. Στην ίδια χύτρα σε 2 ακόμη κουταλιές καυτό φυτικό λάδι, μαγειρεύουμε το μίγμα χοιρινού και τζίντζερ, μέχρι το κρέας να χάσει το ροδαλό χρώμα του.
7. Επαναφέρουμε το μίγμα λαχανικών στη χύτρα. Ανακατεύουμε το μίγμα του κορνφλάουρ και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα των λαχανικών μαζί με τα άγρια μανιτάρια. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε μέχρι το μίγμα να βράσει και να πήξει ελαφρά.
8. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα χοιρινού πάνω στην πίτα. Κόβουμε την πίτα σε τριγωνικές φέτες και σερβίρουμε.
|