Υλικά (4)
350 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
250 γρ. σπαγγετίνι
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
1,5 κουταλιά σκόρδο λιωμένο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3/4 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
4 φλ. σπανάκι φρέσκο κομμένο (στοιβαγμένο)
1/3 φλ. κόκκινη πιπεριά ψημένη και κομμένη σε λωρίδες
3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι κορνφλάουρ
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
250 γρ. σπαγγετίνι
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
1,5 κουταλιά σκόρδο λιωμένο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3/4 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
4 φλ. σπανάκι φρέσκο κομμένο (στοιβαγμένο)
1/3 φλ. κόκκινη πιπεριά ψημένη και κομμένη σε λωρίδες
3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι κορνφλάουρ
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε τις γαρίδες με δροσερό νερό και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στην άκρη.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του και το αναμιγνύουμε με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε. Το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
3. Στο μεταξύ λαδώνουμε μια μεγάλη αντικολλητική χύτρα και την βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 4 λεπτά περίπου ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς και να εξατμισθούν ότι υγρά βγάλουν οι γαρίδες κατά το μαγείρεμα. Προσθέτουμε στη χύτρα το κρασί, τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι ο όγκος των υγρών να μειωθεί στο μισό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το σπανάκι και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι το σπανάκι μόλις να μαραθεί. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ψητές κόκκινες πιπεριές.
4. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στη χύτρα. Βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κορνφλάουρ. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε ακόμη λίγο ζωμό αν το μίγμα δείχνει πολύ στεγνό. Βγάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και το σερβίρουμε καυτό, ρίχνοντας πάνω σε κάθε μερίδα από 1 κουταλιά παρμεζάνα.