Σπαγγέτι με πέστο από το Τραπάνι (Σικελία) 4 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Σπαγγέτι με πέστο από το Τραπάνι (Σικελία)
Το πιάτο αυτό τρώγονταν τα καλοκαίρι, που τα αμύγδαλα είναι μικρά και τρυφερά.
 
 

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. ώριμες ντομάτες
1-2 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού
100 γρ./1 φλ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
30 γρ. ή 1/2 φλιτζ. φρέσκα ή ξηρά, τεμαχισμένα, ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κοπανάμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με τον βασιλικό, τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπλέντερ).
2. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο πεκορίνο.
3. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις χοντροκόβουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
4. Στο μεταξύ, βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε.

1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες