Υλικά
Για το σου:
125 γρ. νερό
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό
140 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο.
2 κ. γ. κακάο κοσκινισμένο
Για το αραίωμα:
250 γρ. αυγά (περίπου 5 μέτρια αυγά)
Για την κρέμα:
250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κρόκοι αυγών
1 αυγό ολόκληρο
5 κ. σ. κορν φλάουρ
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ. κακάο
1/2 κ. σ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο(λιωμένη αλλά στρωμένη και χλιαρή ως κρύα)
2 κ. γ. πραλίνα αμυγδάλου.
125 γρ. νερό
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό
140 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο.
2 κ. γ. κακάο κοσκινισμένο
Για το αραίωμα:
250 γρ. αυγά (περίπου 5 μέτρια αυγά)
Για την κρέμα:
250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κρόκοι αυγών
1 αυγό ολόκληρο
5 κ. σ. κορν φλάουρ
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ. κακάο
1/2 κ. σ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο(λιωμένη αλλά στρωμένη και χλιαρή ως κρύα)
2 κ. γ. πραλίνα αμυγδάλου.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και η ζάχαρη να βράσουν. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο, και ανακατεύουμε γρήγορα για 3 λεπτά να γίνει μια ζύμη ψημένη ώστε να μην κολλάει στα τοιχώματα και να γίνει μπάλα. Το βγάζουμε σε ένα ταψάκι και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Έπειτα το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται φτερό. Λίγο λίγο ρίχνουμε τα αυγά, μέχρι να απορροφηθούν καλά και να μαλακώσει λίγο το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα με ίσιο κορνέ και κόβουμε μπαλάκια 5 χιλιοστών σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε συμβατικό φούρνο για 35'- 40'. Δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο μέχρι να ψηθούν, αλλιώς θα κάτσουν. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να ξεραθούν. ?λλωστε θα μαλακώσουν από την κρέμα.Κάνουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος τη βανίλια και την ζάχαρη να βράσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε το κορν φλάουρ με τους κρόκους και το αυγό και τη 1/2 κουταλιά κακάο. Ανακατεύουμε με το σύρμα να μαλακώσουν όλα και να γίνουν κρέμα. Αν σε περίπτωση δημιουργηθούν κόμποι περνάμε την κρεμούλα αυτή από το σουρωτήρι. Μόλις πάρει να φουσκώνει το γάλα, ρίχνουμε το μισό στο μπολ με τα μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα μέχρι να σφίξει καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να απορροφηθεί. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει. Έπειτα κόβουμε στα πλάγια τα σού ή κάνουμε τρύπα στον πάτο τους. Παίρνουμε την κρέμα, και την μαλακώνουμε λίγο στο μίξερ με το φτερό. Δεν τη μαλακώνουμε πάρα πολύ και γίνει νερουλή η κρέμα. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και την πραλίνα να ομογενοποιηθούν. Αν δεν...