Σολομός ψητός με σάλτσα 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Σολομός ψητός με σάλτσα
Μια εύκολη μοναστηριακή συνταγή για ψάρι ψητό. Πεντανόστιμος σολομός με λευκή ευωδιαστή σάλτσα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 κομμάτια μεγάλα σολομού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
250 γρ. ζωμό από ψάρι (αν δεν έχουμε, βάζουμε νερό)
χυμός 1 λεμονιού
ρίγανη, αλάτι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
λίγος κρόκος Κοζάνης (ζαφόρα) σε σκόνη ή μια κουταλιά γλυκού μουστάρδα σκόνη ή αλοιφή

Εκτέλεση

Ροδίζουμε ελάχιστα το αλεύρι μέσα στο λάδι. Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό λίγο λίγο και τον χυμό λεμονιού. Μετά ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο και τη ζαφόρα ή τη μουστάρδα. Με αυτή την αραιή σάλτσα περιχύνουμε το ψητό ψάρι. Την πήζουμε όσο θέλουμε βράζοντάς την λίγο παραπάνω.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες