Σολομός ψητός με σάλτσα
Μια εύκολη μοναστηριακή συνταγή για ψάρι ψητό. Πεντανόστιμος σολομός με λευκή ευωδιαστή σάλτσα.
Υλικά (4 μερίδες)
4 κομμάτια μεγάλα σολομού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
250 γρ. ζωμό από ψάρι (αν δεν έχουμε, βάζουμε νερό)
χυμός 1 λεμονιού
ρίγανη, αλάτι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
λίγος κρόκος Κοζάνης (ζαφόρα) σε σκόνη ή μια κουταλιά γλυκού μουστάρδα σκόνη ή αλοιφή
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
250 γρ. ζωμό από ψάρι (αν δεν έχουμε, βάζουμε νερό)
χυμός 1 λεμονιού
ρίγανη, αλάτι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
λίγος κρόκος Κοζάνης (ζαφόρα) σε σκόνη ή μια κουταλιά γλυκού μουστάρδα σκόνη ή αλοιφή