Υλικά (2)
250 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
λάδι για το ταψί
λίγο άνηθο για πασπάλισμα
Για το γλασάρισμα:
100 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το ταψί
λίγο άνηθο για πασπάλισμα
Για το γλασάρισμα:
100 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, το λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε πάνω τον σολομό.
Στην συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά για το γλασάρισμα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με αυτά τον σολομό.
Ψήνουμε για περίπου 20’ και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
-Μπορούμε να συνοδεύσουμε τον σολομό με σπαράγγια, που τα έχουμε σοτάρει ελαφρά στο τηγάνι με 2 κ. σ. βούτυρο, αλλά και με μικρές βραστές πατάτες.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με 4 κ. σ. μαύρη ζάχαρη.