Σολομός με κάρυ chu chee
Η πικάντικη γεύση του κάρυ εξαρτάται πάντοτε από τη ποσότητα του πολτού που βάζουμε. Εάν το προτιμάτε καυτερό και πικάντικο, απλά αυξήστε τη ποσότητα. Μπορείτε να βρείτε τη ζάχαρη καρύδας σε αγορές και καταστήματα με προϊόντα από την Ασία. Συσκευάζεται σε στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος ενός μπισκότου. Χρησιμοποιήστε μαχαίρι για να κόψετε τα κομμάτια της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό. Οποιοδήποτε ψάρι που το κρέας του είναι αρκετά σφιχτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό το πιάτο. Ο μπακαλιάρος ή η τσιπούρα είναι επίσης ιδανικά.
Υλικά (4)
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
3 γεμάτες κουταλιές πολτό κάρυ chu chee
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
4 φιλέτα σολομού 150 γρ. έκαστο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
Για το γαρνίρισμα :
4 κόκκινες πιπεριές
1 φύλλο καφίρ λάιμ (kaffir lime) ψιλοκομμένο
3 γεμάτες κουταλιές πολτό κάρυ chu chee
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
4 φιλέτα σολομού 150 γρ. έκαστο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
Για το γαρνίρισμα :
4 κόκκινες πιπεριές
1 φύλλο καφίρ λάιμ (kaffir lime) ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε μικρή ρηχή κατσαρόλα ή σε τηγάνι μέχρι να κάψει.2. Προσθέστε τον πολτό του κάρυ chu chee και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Εάν σβολιάσει προσθέστε λίγο γάλα καρύδας για να τον αραιώσετε και να διαλύσετε τους σβόλους.
3. Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα καρύδας , ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει.
4. Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού και μαγειρέψτε γυρνώντας τα κατά διαστήματα, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο και από τις δύο πλευρές. Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από το πόσο παχύ είναι το ψάρι.
5. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Νοστιμέψτε με ζάχαρη καρύδας και σάλτσα ψαριού. Σερβίρετε ρίχνοντας πάνω στο ψάρι τη σάλτσα κάρυ και γαρνίρετε με μακρόστενες λωρίδες από κόκκινες πιπεριές τσίλι και κομματάκια από φύλλα καφίρ λάιμ.