Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. τσ. αμύγδαλα
3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στραγγισμένες
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι
αλάτι
1/2 φλ. τσ. αμύγδαλα
3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στραγγισμένες
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι
αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο και το αλάτι, μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε και το ψωμί και λίγο λίγο εναλλάξ το λάδι και το ξίδι. Τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό.-Μπορείτε αντί για αμύγδαλο να προσθέσετε καρύδι-