Υλικά
1 κεφάλι σκόρδο
2 φλ. ψίχα ψωμιού
2 φλ. λάδι
1/3 φλ. ξύδι
λίγος μαϊντανός
λίγες ελιές
2 φλ. ψίχα ψωμιού
2 φλ. λάδι
1/3 φλ. ξύδι
λίγος μαϊντανός
λίγες ελιές
Εκτέλεση
Βάζετε ψωμί να μουσκέψει, το στύβετε καλά και μετράτε 2 φλιτζάνια.Καθαρίζετε το σκόρδο και το χτυπάτε στο γουδί να λιώσει καλά.
Προσθέτετε και το ψωμί λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν σαν κρέμα. Αρχίζετε τότε να προσθέτετε το λάδι και το ξύδι εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν. Αν δείτε την σκορδαλιά να είναι πηχτή, την αραιώνετε με λίγο ζουμί από το ψωμί που μουσκέψατε. Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ελιές.
|