Σάλτσα από τομάτα και βασιλικό 3 ψήφοι

Σάλτσα από τομάτα και βασιλικό
 
 

Υλικά


375 γρ ζυμαρικού
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτριο ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
1,5 χγρ τοματάκια φρέσκα ή τομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σταυρωτά τις τομάτες στη μέση, τις πιέζουμε για να φύγουν οι σπόροι και μετά τις χοντροκόβουμε. Αν χρησιμοποιούμε τομάτες από κονσέρβα, τις κόβουμε διατηρώντας το χυμό τους.
2. Βάζουμε τις τομάτες με το χυμό τους σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα 2/3 του σκόρδου, το βασιλικό και λίγο αλάτι.
3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο, για 10-12 λεπτά, αλλά να μείνει λίγο υγρό στο τηγάνι.
4. Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ και το λιώνουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες