Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
180 γρ. τόνος από κοσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 μεγάλη ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη
1/2 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε κύβους
χυμός 2 λεμονιών
1/4 φλιτζ. άλμη από την κάπαρη
3 κουταλιές κάπαρη
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
180 γρ. τόνος από κοσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1 μεγάλη ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη
1/2 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε κύβους
χυμός 2 λεμονιών
1/4 φλιτζ. άλμη από την κάπαρη
3 κουταλιές κάπαρη
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε.2. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αναμιγνύουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον τόνο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού. Την άλμη κάπαρης και την κάπαρη, τις νιφάδες πιπεριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.