Ρολό με σπανάκι στην κατσαρόλα
Με τον κιμά πάντα φτιάχνω φαγητά εύκολα και γρήγορα. Έχουμε και τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάζουμε. Τα ρολά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνουν. Χρειάζεται φαντασία και τέχνη.
Υλικά (4-5 μερίδες)
500 γρ. κιμά
400 γρ. σπανάκι
100 γρ. γραβιέρα
50 γρ. παρμεζάνα
2 κρόκοι αυγών
2 αυγά σφιχτά
βούτυρο
Καρότα βρασμένα
αλεύρι
μοσχοκάρυδο
δάφνη
400 γρ. σπανάκι
100 γρ. γραβιέρα
50 γρ. παρμεζάνα
2 κρόκοι αυγών
2 αυγά σφιχτά
βούτυρο
Καρότα βρασμένα
αλεύρι
μοσχοκάρυδο
δάφνη
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάλτε τον κιμά. Αναμείξτε με μια ξύλινη κουτάλα τους κρόκους των αυγών, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Οταν το μίγμα θα είναι ομοιογενές απλώστε το πάνω σε ένα ταψί, δίνοντάς του το σχήμα ενός παραλληλόγραμμου πάχους 3 εκατοστών. Βάλτε πάνω το σπανάκι που θα βράσετε προηγουμένως στον ατμό και θα αναμείξετε με λίγο βούτυρο. Γαρνίρετε το σπανάκι με τα καρότα, τη γραβιέρα και τα σφιχτά αυγά τα οποία θα τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μπαστουνάκι κατά μήκος.Γυρίστε το κρέας πάνω στα υλικά, ώστε να φτιάξετε ρολό και αφού το ισιώσετε καλά από όλες τις μεριές με το χέρι σας τυλίξτε το σε αλεύρι που θα έχετε απλώσει πάνω σε χαρτί λευκό. Κλείσετε το ρολό σε αλουμινόχαρτο δένοντας στις δύο άκρες και στο κέντρο με σπάγκο λευκό και βράστε το επί 40 λεπτά περίπου σε βραστό αλατισμένο νερό στο οποίο θα προσθέσετε το φύλλο δάφνης. Σερβίρετε το ρολό ζεστό με πατάτες και καρότα σοτέ με βούτυρο, η κρύο με μαγιονέζα η σάλτσα ψητού.
Καλή σας όρεξη και περιμένω τα σχόλιά σας.