Ρολό με λουκάνικα 6 ψήφοι

Από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
Ρολό με λουκάνικα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 φέτες γραβιέρας ή γκούντα
6 κουταλιές πίκλες με μουστάρδα
6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
1/2 κιλό ζύμη σφολιάτα
2 κουταλιές κέτσαπ

Εκτέλεση

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό τετράγωνο 30x30 εκ. Στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος, απλώστε τις πίκλες με τη μουστάρδα, αφήνοντας επάνω και κάτω, ένα περιθώριο 4 εκατοστών και από εδώ και από εκεί στις πλευρές 10 εκατοστών.
Τοποθετήστε επάνω στις πίκλες τα λουκάνικα, 3 επάνω και 3 κάτω. Αλείψτε τα με την κέτσαπ και σκεπάστε τα με τις φέτες της γραβιέρας.
Κόψτε τις πλευρές με ψαλίδι σε λωρίδες φάρδους 4 εκ., χωρίς να φθάνετε ως τα λουκάνικα. Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες της ζύμης με κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω και κάτω, σκεπάζοντας λίγο τα λουκάνικα. Κατόπιν, σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες της ζύμης αντικριστά και σταυρώστε τες σε Χ επάνω από τις φέτες της γραβιέρας.
Βάλτε με προσοχή το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στενόμακρη φόρμα κέικ.
Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό στην κατάψυξη.
Αλείψτε την επιφάνεια με το μείγμα του κροκαδιού και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες