Υλικά (4)
4 φέτες σολομού χωρίς κόκαλο
1 κ. γ. κύμινο
1 κ. γ. κόλιαντρο
4 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν ή 6 ξερά
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κ. γ. κύμινο
1 κ. γ. κόλιαντρο
4 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν ή 6 ξερά
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκρίλ στους 240 βαθμούς ή προθερμαίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψιλοκόβετε το φρέσκο εσταργκόν ή τρίβετε απαλά το ξερό.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το χυμό, το ξύσμα, το εστραγκόν, το κύμινο και το κόλιαντρο. Βουτάτε τις φέτες σολομού στο μείγμα και τις αλατοπιπερώνετε.
Τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί και τις ψήνετε στο γκρίλ για 7-8 λεπτά ή τις ψήνετε στο αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
|