Ψευτοσουφλέ τυριών
Αν σας έχουν περισσέψει διάφορα τυριά από κάποιο τραπέζι που είχατε, δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής.
Υλικά
λίγο βούτυρο για το ταψί
6 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/2 λίτρο γάλα
300-400 γρ. τυριά λευκά και κίτρινα, τριμμένα
6 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/2 λίτρο γάλα
300-400 γρ. τυριά λευκά και κίτρινα, τριμμένα
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και το στρώνετε με το ψωμί.Χτυπάτε τα αυγά και τα απλώνετε πάνω του.
Προσθέτετε το γάλα και το αφήνετε 4 ώρες να μουσκέψει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς °C, απλώνετε από πάνω τα τυριά και ψήνετε για 45 λεπτά, ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.