Ψευτοσουφλέ τυριών 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ψευτοσουφλέ τυριών
Αν σας έχουν περισσέψει διάφορα τυριά από κάποιο τραπέζι που είχατε, δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής.
 
 

Υλικά

λίγο βούτυρο για το ταψί
6 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/2 λίτρο γάλα
300-400 γρ. τυριά λευκά και κίτρινα, τριμμένα

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και το στρώνετε με το ψωμί.
Χτυπάτε τα αυγά και τα απλώνετε πάνω του.
Προσθέτετε το γάλα και το αφήνετε 4 ώρες να μουσκέψει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς °C, απλώνετε από πάνω τα τυριά και ψήνετε για 45 λεπτά, ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες