Ψαρονέφρι της πλάκας 20 ψήφοι

Ψαρονέφρι της πλάκας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 φιλετάκια χοιρινά
2 κουταλιές σούπας φυτίνη
1 κούπα κρασί άσπρο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
1 κουταλάκι του καφέ ρίγανη(πικάντικη)
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη από το χοντρό μέρος
1/2 κούπα πιπεριά (όπως και το κρεμμύδι)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τα φιλετάκια, και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την φυτηνι να ροδίσουνε και από τις δυο πλευρές αφού πάρουν το κατάλληλο χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και σιγοτηγανίζονται, στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα και διαλύουμε τον πολτό σε 1/2 κούπα νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και μετά προσθέτουμε την κάπαρη και λίγο πριν το βγάλουμε προσθέτουμε τη ρίγανη.
3 αστέρια από 20 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες