Ψαροκεφτέδες με μπαχαρικά (fish cake)
* Μπορείτε να βρείτε τον έτοιμο πολτό του κόκκινου κάρυ σε αγορές με
ασιατικά προϊόντα.
ασιατικά προϊόντα.
Υλικά
κεφτεδάκια:
700 γρ. ψάρι πέρκα, καθαρισμένο και κομματιασμένο
250 γρ. φασολάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. σάλτσα ψαριού
2 φλυτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 κ. σ. φύλλα καφίρ λάιμ (kaffir lime), ψιλοκομμένα
1 αυγό
2-3 κ. σ. πολτός του κόκκινου κάρυσάλτσα από αγγούρι:
1 φλ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ. σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1 φλ. νερό
4 κ. σ. ζάχαρη
4 κ. σ. ξύδι
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. σ. ψιλοκομμένα φυστίκια
700 γρ. ψάρι πέρκα, καθαρισμένο και κομματιασμένο
250 γρ. φασολάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. σάλτσα ψαριού
2 φλυτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 κ. σ. φύλλα καφίρ λάιμ (kaffir lime), ψιλοκομμένα
1 αυγό
2-3 κ. σ. πολτός του κόκκινου κάρυσάλτσα από αγγούρι:
1 φλ. αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ. σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1 φλ. νερό
4 κ. σ. ζάχαρη
4 κ. σ. ξύδι
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. σ. ψιλοκομμένα φυστίκια
Εκτέλεση
Για κεφτεδάκια:1. Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το ψάρι πρώτα μέχρι να πάρει την υφή του πουρέ και έπειτα προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα φασολάκια και το λάδι. Ο πολτός θα πρέπει να γίνει λείος, χωρίς σβόλους.
2. Ρίξτε τον σε μπολ και ανακατέψτε τον με τα κομμένα φασολάκια.
3. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι πάρτε ποσότητα του πολτού και πλάστε την με τα χέρια σε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίστε τα ώσπου να ροδίσουν.
4. Σερβίρετε με γλυκόξινη σάλτσα από αγγουράκι.
Σάλτσα:
1. Βράστε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια αφήστε να σιγοβράσουν για λίγο μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
2. Αφήστε την σάλτσα να κρυώσει. Τέλος προσθέστε τα αγγούρια, τα κρεμμύδια και τη κόκκινη πιπεριά με τα φιστίκια.
|