Πρασοκρεατόπιτα 6 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Μ.
Πρασοκρεατόπιτα
Είναι μια ωραία κρεατόπιτα που την φτιάχνουμε συχνά και κυρίως σε τραπέζια αρέσει σε όλους.
 
 

Υλικά (16 κομμάτια)

1 κιλό κιμά
μισό κιλό πράσα κομμένα σε φέτες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
1 αυγό
1 κουταλιά ρύζι
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε 3 κουταλιές από το λαδί σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε καλά. Μετά προσθέτουμε το μπέικον, το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αυγό και το τυρί. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες