Πουγκιά με φύλλο κρούστας και μπαβαρουάζ με πεπόνι
'Εδωσα συνταγή της μπαβαρουάζ πριν και δίνω μια άλλη συνταγή οπού μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με φρούτα.
Υλικά
Γέμιση για πουγκιά:
2 πράσινα μήλα
25 γρ. κονιάκ
Για τη μπαβαρουάζ τη δοσολογία που έχω δώσει απλά αντί για 9 γρ. ζελατίνες θα βάλουμε 10 γρ. ζελατίνες.
2 φέτες πεπόνι ή 100 γρ. πούλπα πεπόνι.
Για τα πουγκιά:
1 κιλό φίλο κρούστας
σάλτσα σοκολάτας (250 γρ. γάλα - 250 γρ. κουβερτούρα υγείας)
2 πράσινα μήλα
25 γρ. κονιάκ
Για τη μπαβαρουάζ τη δοσολογία που έχω δώσει απλά αντί για 9 γρ. ζελατίνες θα βάλουμε 10 γρ. ζελατίνες.
2 φέτες πεπόνι ή 100 γρ. πούλπα πεπόνι.
Για τα πουγκιά:
1 κιλό φίλο κρούστας
σάλτσα σοκολάτας (250 γρ. γάλα - 250 γρ. κουβερτούρα υγείας)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τα φλαμπάρουμε με το κονιάκ έως ότου μαλακώσουν. Φτιάχνουμε με φύλλο τα πουγκιά, τα γεμίζουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο καλά.Σάλτσα σοκολάτας: ζεσταίνουμε το γάλα με την κουβερτούρα κομματιασμένη μέχρι να γίνει μια πυκνή σάλτσα.
Μόλις η κρέμα μπαβαρουάζ έρθει σε θερμοκρασία δωματίου παίρνουμε 100 γρ. και τα χτυπάμε στο μούλτι με 2 φέτες πεπόνι ή με 100 γρ. πούλπα πεπόνι. Έπειτα το ρίχνουμε στην υπόλοιπη κρέμα, ανακατεύουμε, την ενσωματώνουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε ψημένα τα πουγκιά σε θερμοκρασία δωματίου με ζεστή σάλτσα σοκολάτας και τοποθετούμε την κρέμα μπαβαρουάζ σε σχήμα κενελ δίπλα.
|