Υλικά (6)
2 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
1/3 φλιτζ. βότκα
½ κουταλάκι αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
μια πρέζα πιπέρι καγιέν
½ φλιτζ. φρέσκο τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/3 φλιτζ. φρέσκα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (όπως βασιλικός, μαϊντανός, τσάιβς κλπ.) Φυλάμε λίγα για το γαρνίρισμα
500 γρ. φεττουτσίνια
1/3 φλιτζ. βότκα
½ κουταλάκι αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
μια πρέζα πιπέρι καγιέν
½ φλιτζ. φρέσκο τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/3 φλιτζ. φρέσκα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (όπως βασιλικός, μαϊντανός, τσάιβς κλπ.) Φυλάμε λίγα για το γαρνίρισμα
500 γρ. φεττουτσίνια
Εκτέλεση
1. Βάζουμε την κρέμα, τη βότκα, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν σε μια μέτρια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρά.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε λίγα από τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.