Πεταλούδες ντιζόν με ζαμπόν και μέλι
Το μέλι προσθέτει μια γλυκιά διάσταση στο εύκολο και γρήγορο αυτό πιάτο των 20 λεπτών.
Υλικά (6 μερίδες)
250 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
2 φλιτζ. άπαχη ξινή κρέμα
1/4 φλιτζ. έτοιμη μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές μέλι
350 γρ. ζαμπόν βρασμένο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
500 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στην άκρη.
3. Βάζουμε το ζαμπόν και το κρεμμυδάκι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα των 30 εκ. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και που, μέχρι το ζαμπόν μα ροδίσει, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να γίνουν τραγανά και τρυφερά, για 5-7 λεπτά.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε το βρασμένο ζυμαρικό και το μίγμα ξινής κρέμας και ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα, για 1-2 λεπτά.
|