Πέννες με γαρίδες σπανάκι και παρμεζάνα 3 ψήφοι

Πέννες με γαρίδες σπανάκι και παρμεζάνα
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)


500 γρ. πέννες ή λιγκουίνια
2 φλιτζ. κτυπητή κρέμα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα
1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι κομμένο
350 γρ. γαρίδες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια την κρέμα. Προσθέτουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το τυρί παρμεζάνα. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, ώσπου να αποκτήσει λεπτή έως μέτρια ρευστότητα. Την αναμιγνύουμε με το ζεστό ζυμαρικό και το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες