Πέννες με γαρίδες σοφρίτο
Πρόκειται για παραλλαγή κλασικού κερκυραϊκού πιάτου, που γίνεται με μοσχαρίσιο νουά. Μπορεί
να γίνει και με οποιοδήποτε ψάρι, που έχει λευκό, σφιχτό κρέας, από το οποίο αφαιρούμε κόκαλα
και πέτσες, καθώς και με σπαγγέτι, ταλιατέλλες, φετουτσίνια ή άλλο σχήμα της αρεσκείας μας.
να γίνει και με οποιοδήποτε ψάρι, που έχει λευκό, σφιχτό κρέας, από το οποίο αφαιρούμε κόκαλα
και πέτσες, καθώς και με σπαγγέτι, ταλιατέλλες, φετουτσίνια ή άλλο σχήμα της αρεσκείας μας.
Υλικά (4-6 μερίδες)
500 g πέννες
750 g γαρίδες
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός
4-6 κουταλιές ξύδι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλεύρι για πανάρισμα
2 μέτριες τομάτες φρέσκες
αλάτι
πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τις πανάρουμε μία-μία χωριστά στο αλεύρι.2. Στο μπλέντερ λιώνουμε το σκόρδο, τις τομάτες και το μαϊντανό.
3. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι στο τηγάνι (να μην κάψει) και τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2 περίπου λεπτά ή μέχρι το πανάρισμα να ροδίσει ελαφρά. Με μια τρυπητή κουτάλα τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τηγανόλαδο από τις γαρίδες, το υπόλοιπο λάδι (4 ΚΣ), το μίγμα των χορταρικών, 1 ποτήρι νερό, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να βράσει για 10 περίπου λεπτά και μετά ρίχνουμε τις γαρίδες ανακατεύοντας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
5. Βράζουμε το ζυμαρικό ρίχνοντας στο νερό και 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο και στραγγίζουμε.
6. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και αναμιγνύουμε. Σερβίρεται ζεστό.