Πέννες καπρεζε 4 ψήφοι

Πέννες καπρεζε
Νάπολη-Καμπανία Αν σας αρέσουν οι ντομάτες και η καλή μοτσαρέλα, το νοστιμότατο αυτό πιάτο,
που βασίζεται σε μια συνταγή από το Κάπρι, είναι για σας. Είτε χρησιμοποιείτε σκόρδο είτε
όχι ? το καλύτερο είναι να αφήσετε τα υλικά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα πριν σερβίρετε.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


700 γρ. φρέσκες, ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
200 γρ. φρέσκο τυρό μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους των 6 χιλ.
4 κουταλιές υπερπαρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κόκκινο ξύδι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, πλυμένα, στεγνωμένα και σκισμένα σε μικρά κομμάτια
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. πένες ή σπαγγέτι
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικό)
λίγο μικρό καυτερό κόκκινο πιπέρι (πεπεροντσίνο, προαιρετικό)

Εκτέλεση

1. Μια ώρα περίπου πριν το σερβίρισμα, με ένα ξύλινο κουτάλι αναμιγνύουμε την μοτσαρέλα, τις ντομάτες, το λάδι και το ξύδι (προαιρετικό: Το σκόρδο ή/και τι πεπεροντσίνο) σε ένα βαθύ μπολ. Βάζουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με ένα πανί και το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα περίπου. Προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στο μίγμα ντομάτας και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε ξανά το αλατοπίπερο. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μπολ και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες