Πένες νισουάζ
Μια σαλάτα ζυμαρικού που περιέχει όλες τις γεύσεις της κλασικής γαλλικής σαλάτας Νισουάζ.
Υλικά (4-6)
500 γρ. πένες ή άλλο σωληνοειδές ζυμαρικό
225 g πράσινα φασολάκια, ξακρισμένα και κομμένα σε μήκη των 5 εκ.
1 φλιτζ. (250 ml) ντοματάκια κομμένα στη μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό αγγούρι ξεφλουδισμένο (προαιρ.) κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. (60 ml) ελιές από άλμη ξεσποριασμένες
1/4 φλιτζ. (60 ml) μαϊντανός τεμαχισμένος
6 κουταλιές (90 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές (45 ml) χυμός λεμονιού
1-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
185 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος
2 αυγά σφιχτοβρασμένα κομμένα στα τέσσερα
225 g πράσινα φασολάκια, ξακρισμένα και κομμένα σε μήκη των 5 εκ.
1 φλιτζ. (250 ml) ντοματάκια κομμένα στη μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό αγγούρι ξεφλουδισμένο (προαιρ.) κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. (60 ml) ελιές από άλμη ξεσποριασμένες
1/4 φλιτζ. (60 ml) μαϊντανός τεμαχισμένος
6 κουταλιές (90 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές (45 ml) χυμός λεμονιού
1-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
185 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος
2 αυγά σφιχτοβρασμένα κομμένα στα τέσσερα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το ζυμαρικό να γίνει al dente και τα φασολάκια να γίνουν τρυφερά αλλά τραγανά, περίπου για 3 ακόμη λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό.2. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό και τα φασολάκια σε ένα μεγάλο μπολ με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις ελιές και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.
3. Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τα χύνουμε ανακατεύοντας πάνω στο μίγμα ζυμαρικού. Γαρνίρουμε τη σαλάτα ρίχνοντας από πάνω τον τόνο και τα αυγά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.