Πασχαλινά κουλούρια με μαγιά (μαλακά) 50 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Πασχαλινά κουλούρια με μαγιά (μαλακά)
Μαλακά κουλούρια, αφράτα, με μαγιά, πλούσια σε άρωμα από μαχλέπι, μαστίχα και κακουλέ. Κάνει τη διαφορά από τα γνωστά τραγανά κουλούρια αμμωνίας.
 
 

Υλικά

600 γρ. αλεύρι
40 γρ. μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
3 αυγά
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι κακουλέ
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 ασπράδι αυγού
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά σε σκόνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος και σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, λίγο - λίγο να το πίνει η ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη να κάτσει και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Με κάθε μπαλάκι κάνουμε κορδόνι και δίνουμε το σχήμα του κουλουριού. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόχαρτο και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν. Αραιώνουμε το ασπράδι με λίγο νερό, αλείφουμε τα κουλούρια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
3 αστέρια από 50 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες