Παστίτσιο τυλιχτό σε φύλλο
Όταν φτιάχνω παστίτσιο έχω ένα πρόβλημα. Στο γιο μου δεν αρέσει η μπεσαμέλ. Έτσι βρήκα έναν τρόπο να τη φάει χωρίς να το καταλάβει. Δείτε πώς. (Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό και για μπουφέ.)
Υλικά (6-8)
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
αλάτι
πιπέρι
1 κονσέρβα ντοματάκια
1/4 τυρί φέτα
1/4 γραβιέρα
2 αυγά
μπαχάρι
λίγο κύμινο, προαιρετικά και κανέλλα
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι ξερό
βούτυρο
μπεσαμέλ
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
αλάτι
πιπέρι
1 κονσέρβα ντοματάκια
1/4 τυρί φέτα
1/4 γραβιέρα
2 αυγά
μπαχάρι
λίγο κύμινο, προαιρετικά και κανέλλα
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι ξερό
βούτυρο
μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια για παστίτσιο σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι για να μη κολλήσουν. Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό για να βράσει αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι, κανέλα μπαχάρι και ντοματάκια. Όταν βράσει ρίχνουμε και τα αυγά.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ . Αφού βράσει ο κιμάς τον ρίχνουμε στα μακαρόνια ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα τυριά και τη μισή μπεσαμελ και τον αφήνουμε στην άκρη. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα 5-6 και τα αλείφουμε με μπεσαμέλ. Στο τελευταίο ρίχνουμε τη μισή γέμιση και διπλώνουμε προσεκτικά σαν πακέτο με τα πλαϊνά προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Συνολικά κάνουμε 2 πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί να μην κολλάνε μεταξύ τους, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι να κοκκινίσει το φύλλο.
Σημείωση. Προσέξτε η γέμιση να είναι κρύα για να μη σας ανοίξει το φύλλο όταν την βάζετε. Θα δείτε ότι τα φύλλα θα είναι σαν σφολιάτα μετά το ψήσιμο.