Παστίτσιο τυλιχτό σε φύλλο 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Παστίτσιο τυλιχτό σε φύλλο
Όταν φτιάχνω παστίτσιο έχω ένα πρόβλημα. Στο γιο μου δεν αρέσει η μπεσαμέλ. Έτσι βρήκα έναν τρόπο να τη φάει χωρίς να το καταλάβει. Δείτε πώς. (Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό και για μπουφέ.)
 
 

Υλικά (6-8)

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
αλάτι
πιπέρι
1 κονσέρβα ντοματάκια
1/4 τυρί φέτα
1/4 γραβιέρα
2 αυγά
μπαχάρι
λίγο κύμινο, προαιρετικά και κανέλλα
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι ξερό
βούτυρο
μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για παστίτσιο σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι για να μη κολλήσουν. Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό για να βράσει αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι, κανέλα μπαχάρι και ντοματάκια. Όταν βράσει ρίχνουμε και τα αυγά.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ . Αφού βράσει ο κιμάς τον ρίχνουμε στα μακαρόνια ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα τυριά και τη μισή μπεσαμελ και τον αφήνουμε στην άκρη. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα 5-6 και τα αλείφουμε με μπεσαμέλ. Στο τελευταίο ρίχνουμε τη μισή γέμιση και διπλώνουμε προσεκτικά σαν πακέτο με τα πλαϊνά προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Συνολικά κάνουμε 2 πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί να μην κολλάνε μεταξύ τους, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι να κοκκινίσει το φύλλο.
Σημείωση. Προσέξτε η γέμιση να είναι κρύα για να μη σας ανοίξει το φύλλο όταν την βάζετε. Θα δείτε ότι τα φύλλα θα είναι σαν σφολιάτα μετά το ψήσιμο.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες