Υλικά (6 μερίδες)
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (ή μισή-μισή με γάλα)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού βρασμένο και τριμμένο (ή από κονσέρβα)
1 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές κάπαρη
1/2 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
500 γρ. ζυμαρικό ροδέλες ή πένες κλπ.
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα και το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου το μίγμα να μειωθεί στο μισό, περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ζυμαρικό. Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Ρίχνουμε τη σάλτσα του σολομού πάνω στο ζυμαρικό.