Παγωτό με αμύγδαλο 5 ψήφοι

Παγωτό με αμύγδαλο
 
 

Υλικά

3 φλιτζ. γάλα
5 αυγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. Διαλύουμε στο γάλα την σοκολάτα.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει (προσοχή να μην βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αμύγδαλα στην κρέμα.
3. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.
4 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες