Υλικά
3 φλιτζ. γάλα
5 αυγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αυγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει (προσοχή να μην βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.
3. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.