Νουντλ Σιγκαπούρης
Ένα έξοχο πιάτο, που σερβίρεται σε πολλά κινέζικα εστιατόρια, πιθανότατα προερχόμενο από
την Σιγκαπούρη, όπως δηλώνει το όνομα.
την Σιγκαπούρη, όπως δηλώνει το όνομα.
Υλικά (4 μερίδες)
375 γρ. νουντλ ρυζιού (από ασιατικό παντοπωλείο)
3 κουταλιές αποξηραμένες γαρίδες (από ασιατικό παντοπωλείο)
180 γρ. χοιρινό ψητό στο φούρνο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια
3 κουταλιές φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι κατά τη γεύση
2,5 κουταλιές σκόνη κάρι
5 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
90 γρ. φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
1,5 κουταλιά ελαφριά σόγια σως
180 γρ. φύτρα σόγιας (από ασιατικό παντοπωλείο)
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τα νουντλ σε καυτό νερό για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε καλά.2. Μουσκεύουμε τις αποξηραμένες γαρίδες σε καυτό νερό για 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
3. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι και, μόλις κάψει, προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, τις μουσκεμένες γαρίδες και τηγανίζουμε-αναδεύοντας σε μέτρια φωτιά για 1,5 λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι και 2 κουταλιές από τη σκόνη κάρι. τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φρέσκες γαρίδες, το ψητό χοιρινό, τη σόγια σως και την υπόλοιπη σκόνη κάρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις φύτρες σόγιας και τα κρεμμυδάκια και αμέσως τα νουντλ και αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και τηγανίζουμε-αναδεύοντας όλα τα συστατικά για 1 ακόμη λεπτό.