Μύδια με κάρυ 3 ψήφοι

Μύδια με κάρυ
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1 κιλό μύδια ξυσμένα απ'έξω
3 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
Συνοδεύεται με φρέσκο τραγανό ψωμί

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια, το κάρυ, τον κόλιανδρο και τις νιφάδες πιπεριού στο βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 5-6 λίτρων σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, περίπου για 4 λεπτά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμα.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά μετά από 4 λεπτά και μεταφέροντας τα μύδια καθώς ανοίγουν σε ένα μπολ (Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν μετά από 6 λεπτά.)
3. Προσθέτουμε το νερό και το κρασί στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και αλάτι κατά τη γεύση, μετά το χύνουμε πάνω στα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.
4 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες