Υλικά (2 μερίδες ως κύριο πιάτο ή 4 πάνω σε ρύζι)
2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 1/4 κουταλάκια σκόνη κάρυ
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ? έξω
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
1 1/4 κουταλάκια σκόνη κάρυ
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ? έξω
1/2 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια, το κάρυ και τις νιφάδες πιπεριού στο βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 5-6 λίτρων σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.2. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά μετά από 4 λεπτά και μεταφέροντας τα μύδια καθώς ανοίγουν σε ένα μπολ (Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν μετά από 6 λεπτά.)
3. Προσθέτουμε την κρέμα και το νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και αλάτι κατά τη γεύση, μετά το χύνουμε πάνω στα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Παραλλαγές: (α) Αντί σέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξηρό λευκό κρασί (Γαλλία), (β) αντί για μύδια γαρίδες.