Υλικά (4 μερίδες)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φάκελος μίγμα σούπας (από κρεμμύδι ή μανιτάρια)
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι φύλλα θυμαριού
500 γρ. ντομάτες από κονσέρβα αστράγγιστες
750 γρ. αστακοουρές
500 γρ. ψάρι (ένα ή ανάμικτα από τα εξής: αγριόψαρα: καπόνια, σκορπιοί, χριστόψαρα)
6 αχιβάδες (γυαλιστερές) καθαρισμένες καλά εξωτερικά
6 μύδια καθαρισμένα καλά εξωτερικά
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φάκελος μίγμα σούπας (από κρεμμύδι ή μανιτάρια)
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι φύλλα θυμαριού
500 γρ. ντομάτες από κονσέρβα αστράγγιστες
750 γρ. αστακοουρές
500 γρ. ψάρι (ένα ή ανάμικτα από τα εξής: αγριόψαρα: καπόνια, σκορπιοί, χριστόψαρα)
6 αχιβάδες (γυαλιστερές) καθαρισμένες καλά εξωτερικά
6 μύδια καθαρισμένα καλά εξωτερικά
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή πήλινο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει.2. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί, την κρεμμυδόσουπα, το μαϊντανό και το θυμάρι και τα αναμιγνύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρει βράση και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αστακό και το ψάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα όστρακα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι αυτά να ανοίξουν. (ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ).
4. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ψωμί ή ψωμάκια.
|