Φετουτσίνια του ψαρά 2 ψήφοι

Φετουτσίνια του ψαρά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


250 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια
60 γρ. γαρίδες (περίπου από 3 των 30-40 στο κιλό)
60 γρ. (περίπου 3 τεμ.) χτένια
30 γρ. βούτυρο καθαρισμένο*
60 γρ. μανιταράκια στρογγυλά κομμένα στα τέσσερα
60 γρ. ανθάκια μπρόκολου ζεματισμένα
60 γρ. κουνουπίδι ζεματισμένο
60 γρ. κρέας αστακοουράς κομμένο σε κύβους
60 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
15 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
15 γρ. κρεμμυδάκι στιφάδου
8 μεγάλα μύδια ή στρείδια
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζ. παχιά κρέμα κτυπητή
κλαράκια μαϊντανού και βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Το βούτυρο που λιώνουμε μέχρι να βράσει και αφαιρούμε ότι ακαθαρσία και αφρό βγάλει στην επιφάνεια.
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα χτένια και τον αστακό και σοτάρουμε μέχρι να μισογίνουν. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε το ζωμό στρειδιού και τα μύδια και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν (πετάμε όσα δεν άνοιξαν.) Βάζουμε αλτοπίπερο, κρεμμυδάκια και σκόρδο.
4. Βάζουμε το ζυμαρικό σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με μύδια, μαϊντανό και βασιλικό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες