Μπούτι κεμπάπ
Το σερβίρουμε ως ορεκτικό και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοιρινό φιλέτο. Προσοχή, δεν παραψήνουμε τα κεμπάπ για να παραμείνει ζουμερό μετά το ψήσιμο.
Υλικά
200 γρ. κρέας (αρνί)
2 κ.σ. τζίντζερ
5 κ.γ. νιφάδες σκόρδο
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 φλ. πηγμένο γάλα για τυρί
1/2 κ.γ. κύμινο
6 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.γ. κόλιανδρο
5 κ.γ. κόκκινο τσίλι σκόνη
αλάτι κατά τη γεύση
2 κ.σ. τζίντζερ
5 κ.γ. νιφάδες σκόρδο
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 φλ. πηγμένο γάλα για τυρί
1/2 κ.γ. κύμινο
6 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.γ. κόλιανδρο
5 κ.γ. κόκκινο τσίλι σκόνη
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους. Αναμιγνύουμε και θρυμματίζουμε σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι, κόλιανδρο, κύμινο, τσίλι, κουρκουμά μαζί με το πηγμένο γάλα για να γίνει ένα μίγμα. Μαρινάρουμε το κρέας σε κύβους στο μείγμα για 1 ώρα. Βάζουμε το κρέας σε σουβλάκια και το ψήνουμε στη σχάρα για 20 λεπτά.Γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια.
|