Μπισκότο πεταλάκι
Το πεταλάκι, που η ονομασία του οφείλεται στο σχήμα του, είναι ένα νοστιμότατο μπισκότο με άρωμα βουτύρου και βανίλιας που η γεύση του δένει γλυκά με τη σοκολάτα.
Υλικά (3 ταψιά)
1 1/2 κιλό αλεύρι
540 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250 γρ. άχνη
Βανίλια
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (Στην λιωμένη κουβερτούρα βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά για να γυαλίσει)
540 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250 γρ. άχνη
Βανίλια
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (Στην λιωμένη κουβερτούρα βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά για να γυαλίσει)
Εκτέλεση
Βράζουμε για λίγο το βούτυρο για να εξατμιστεί η υγρασία του και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμο το βούτυρο το χτυπάμε με την άχνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το ζυμώνουμε με το χέρι ή στο ζυμωτήριο αν έχουμε. Ανοίγουμε κορδόνι και κόβουμε ισομετρικά κομματάκια και τα πλάθουμε σε σχήμα πέταλο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.Όταν κρυώσουν βουτάμε τις άκρες τους στην κουβερτούρα
(Τα υγρά που έχει το βούτυρο, μπορεί να δημιουργήσουν ρωγμές δηλαδή σκασίματα στο μπισκότο είτε στα κουλούρια, είτε στους κουραμπιέδες. Για αυτό το βράζουμε λίγο για να εξατμιστούν τα υγρά)