Μουστοκούλουρα με πετιμέζι νηστίσιμα 20 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι νηστίσιμα
'Αλλη μια συνταγή για μουστοκούλουρα, νηστίσιμα αυτή τη φορά.
 
 

Υλικά

250 γρ. πετιμέζι
250 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό πορτοκάλι
125 γρ. ζάχαρη
2 1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
1 κ.γ. κανέλα
900 γρ. με 1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατόπιν προσθέτουμε το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα έχουμε προσθέσει τη σόδα, ρίχνουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20?-25?.
3 αστέρια από 20 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες