Μους με ζυμαρικό και καπνιστό ψαρί στο φούρνο 7 ψήφοι

Μους με ζυμαρικό και καπνιστό ψαρί στο φούρνο
 
 

Υλικά (6 μερίδες ως πρώτο πιάτο)


60 γρ. μικρά κοχύλια ζυμαρικού
24 ξεφλουδισμένες γαρίδες
φύλλα μάραθο
375 γρ. φιλέτα καπνιστού ψαριού, π.χ. μπακαλιάρος, χωρίς
πέτσα και κομμένος σε κομμάτια
3 ασπράδια αυγού
250 ml (1 φλιτζάνι) παχιά κρέμα
αλάτι
λίγο πιπέρι καγιέν
φέτες λεμονιού, αυγά ψαριού και κλαράκια άνηθου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε 6 πιάτα για σαγανάκι (πυρίμαχα). Βάζουμε 4 γαρίδες και λίγα φύλλα μάραθο στον πάτο κάθε πιάτου.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στο μπλέντερ λιώνουμε το ψάρι ώσπου να γίνει λεπτόρρευστο. Προσθέτουμε τα ασπράδια και την κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι και καγιέν. Ανακατεύουμε μέσα το ζυμαρικό.
3. Μοιράζουμε το μίγμα ανάμεσα σε (πυρίμαχα) πιάτα για σαγανάκι. Βάζουμε τα πιάτα σε ταψί ψησίματος. Ρίχνουμε νερό να καλύψει τα πιάτα μέχρι τη μέση. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να πήξει.
4. Τα μεταφέρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος και τα γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού, αυγά ψαριού και άνηθο.
1 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες