Μους λευκής σοκολάτας 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μους λευκής σοκολάτας
Αν δεν θέλεις μαύρη σοκολάτα, πάρε άσπρη...
 
 

Υλικά

100 γρ. λευκή σοκολάτα
2 ασπράδια αυγών
125 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:
1/2 κούπα φρέσκα φρούτα (ότι σας αρέσει)
σαντιγί ή άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνω τη λευκή σοκολάτα. Αφήνω στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτω τη ζάχαρη, συνεχίζω το χτύπημα και τέλος την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα με μυτούλες στην κορυφή. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύω καλά με μια κουτάλα. Χωρίζω τη μους λευκής σοκολάτας σε ψηλά ποτήρια και την αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει καλά.

Για το γαρνίρισμα:
Πλένω και κόβω σε φέτες τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσω. Διακοσμώ την επιφάνεια με τα φρούτα και προσθέτω λίγη άχνη ή και σαντιγί.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες