Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου
Μπορείτε να φτιάξετε όσα σουβλακια θέλετε και να φυλάξετε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνετε και μαγειρεύετε.
Υλικά (4)
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα μπουκίτσες
8 λωρίδες μπέικον χωρισμένες στη μέση
8 ξερά δαμάσκηνα
8 ξερά βερίκοκα
8 καλαμάκια για σουβλάκια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα λευκό κρασί
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
8 λωρίδες μπέικον χωρισμένες στη μέση
8 ξερά δαμάσκηνα
8 ξερά βερίκοκα
8 καλαμάκια για σουβλάκια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα λευκό κρασί
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Τυλίξτε τα κομματάκια του κοτόπουλου στις μισές λωρίδες μπέικον. Περάστε τα στα καλαμάκια, βάζοντας ενδιάμεσα δαμάσκηνο και βερίκοκο (π.χ. 1 κοτόπουλο, 1 δαμάσκηνο, 1 κοτόπουλο, 1 βερίκοκο, 1 κοτόπουλο). Βάλτε τα σε ταψάκι, περιχύστε τα με το κρασί και πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά, βγάλτε τα και αραδιάστε τα σε σχάρα. Στο ζουμί προσθέστε το μισό βούτυρο και βράστε το να συμπυκνωθεί σε πηχτή σάλτσα.Αλείψτε τα σουβλάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε τα στο γκρίλ 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρετέ τα συνοδεύοντας τα με την σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!