Υλικά (4-6)
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 μίσχος σέλερι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και τεμαχισμένο
2 ντομάτες
1 φλιτζ. μακαρονάκι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 καρότο
1 μίσχος σέλερι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και τεμαχισμένο
2 ντομάτες
1 φλιτζ. μακαρονάκι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι σε χοντρά ραβδάκια.2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα λαχανικά μέχρι να σκουρύνουν, ανακατεύοντας που και που.
3. Ρίχνουμε το νερό, βάζουμε αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το σπανάκι στη σούπα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χοντροκόβουμε αφαιρώντας τους σπόρους. Τις ρίχνουμε στη σούπα μαζί με τα μακαρόνια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
6. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλουμε.